Logo  
patsaskuva

 
 

Ilmasta näkee selkeämmin

Viher- ja maisemauunnittelussa sekä kaikessa maarakentamisessa, kaavoituksessa ja muussa maankäytön suunnittelussa on tuoreiden ilmakuvien merkitys suuri. Suunnittelukohteen hahmottaminen sekä pohjakuvien tekeminen helpottuavat huomattavasti laadukkailla ilmakuvilla, jotka on otettu juuri suunnittelijan toivomista kuvakulmista ja jotka kuvastava juuri nykyhetken tilaa.

Samoin asiakkaiden kanssa käytävä keskustelu sekä suunnittelu- että rakennusvaiheen aikana helpottuvat ratkaisevasti mikäli käytössä on havainnollisia ilmakuvia.

Usein parhaat ilmakuvat saadaan juuri puiden yläpuolelta, joskus rakennusten väleistä ja muista ahtaista paikoista, joihin ei pääse kuvaamaan millään muulla kuin radio-ohjattavalla helikopterilla.

Puutarhavideot tarjoaa edullista ilmakuvausta

Uusi toimintayksikkömmne KopteriKamera tarjoaa ilmakuvauspalveluita kaikkialla Etelä-Suomessa. Lähdemme taivaalle nopeallakin kutsulla tekemään turvallista ilmakuvausta kahdella kuvauskäyttöön rakennetulla kuusimoottorisella hexakopterilla. Käytössämme on myös nelimoottorinen pieni multikopteri eli quadrokopteri, jolla mahtuu vielä ahtaampiin paikkoihin, ja sillä voi kuvata myös sisätiloissa kuten halleissa, kasvihuoneissa ja muissa avarissa tiloissa.

Videolinkin avulla kopterin ohjaaja näkee monitorista kameran kuvan ja kykenee ajamaan kopterin juuri halutulle korkeudelle ja kuvakulmaan. Kuvaustilanteessa tilaaja voi luonnollisesti olla mukana kertomassa tarvittavista kuvaussuunnista ja korkeuksista.

Kopeterikameralla kuvaamme yhtä hyvin korkealaatuista HD-videota kuin stillkuvia järjestelmäkameralla maisemansuunnittelun, kaavoituksen, viherrakentamisen ja kaikenlaisen muun rakentamisen tarpeisiin. Kopterikamera pystyy kuvaamaan yhtä vaivattomasti pystysuoria kuvia kuin eriasteisia viistokuvia.

Valmiit rakennuskohteet on usein havainnollisinta esitellä ilmakuvilla, jotka kopterikameralla saadaaan otettua parhaista paikoista juuri puiden latvojen yläpuolelta tai väleistä, rakennusten kattojen yläpuolelta ja muista paikoista, jonne ei mitenkään muuten pääse.

Klikkaa lisää tietoa KopteriKamerastamme

 

Hexacopter

Ammattikuvaukseen suunniteltu ja rakennettu hexakopteri toimii sähkömoottoreilla joten se on hiljainen ja saasteeton tapa viedä kamera juuri sinne mistä kuva halutaan. Lentoaika yhdellä akulla on noin 20 minuuttia. Tärkeä osa on ns. kameragimbaali, joka pitkää kamera-alustan aina vaakasuorassa kopterin kallisteluista huolimatta. Kameratelinettä voi radiolla kääntää eri suuntiin.

Hexa ja Tapsa

 

Töölönlahti

Töölönlahti noin 60 metrin korkeudesta Helsingin kaupungin talvipuutarhan yläpuolelta kuvattuna.

Lahden satama

Lahden satamaa Kariniemen yläpuolelta, korkeus n. 15 m

Ok talo ja tontti

Viistokuvien lisäksi kuvaamme pystysuoria eli suoraan alaspäin otetuja valokuvia. Kuvassa omakotitalo ja tontti sekä lähiympäristö noin 70 metrin korkeudelta kuvattuna.

Sipoon kirkko

Sipoon uusi kirkko noin 20 metrin korkeudelta.

Leppävaaran vesiaihe

Leppävaarassa oleva vesiaihe ympäristöineen noin 20 metrin korkeudelta.

Nikkilä

 
Vulcan hexakopteri lentää helposti täsmälleen parhaisiin kuvakulmiin.

 

Lisää ilmavalokuvia löytyy täältä

 
Nikkilän taajamaa noin 60 metrin korkeudesta antaa loistavan yleiskuvan alueesta.
 

Puutarhavideot / ERGObrass Oy Linnunlauluntie 14, 04130 SIPOO. puh 040-525 0242